MyRepublic Masuk Malaysia

December 30, 2015Islam Standard

MyRepublic Jadi Perosak Pasaran?

 

MyRepublic yang berpangkalan di Singapura telah banyak mengganggu Pembekal Jalur Lebar di Asia tenggara. MyRepublic CEO iaitu Malcom Rodriguez(Gambar) suka satu trend dimana dia akan menyertai mana-mana pembatalan kawal-setia pasaran di dalam ruang telekommunikasi.

Malcolm-Rodrigues

Pada Februari 2015, setiap Pembekal jalur lebar gentian di Singapura telah menawarkan perkhidmatan pada kelajuan 1Gbps pada harga antara SGD $ 49 hingga SGD $ 69,90 (RM213). Lihat di www.alldigitalstuff.com untuk keterangan lanjut.

“Kami akan menawarkan 100Mbps pada harga antara RM60 dan RM70 (kira-kira AS $ 16 dan AS $ 19) sebulan,” kata beliau, yang melancarkan MyRepublic setelah dibangkitkan S $ 2.5 juta ( AS $ 1.9 juta) daripada 21 pelabur.

Berita yang amat baik untuk rakyat Malaysia yang percaya mereka membayar terlalu mahal untuk perkhidmatan internet mereka adalah bahawa Rodrigues merancang untuk MyRepublic untuk berkhidmat pasaran Malaysia juga. Berita baik juga bagi pekerja dan pengguna komputer dan IT Malaysia.

  • Ambil perhatian bahawa Pakej jalur lebar 1Mbps + Pakej suara semasa pembekal jalur lebar dominan di Malaysia Telekom Malaysia berjumlah RM116.60 setiap bulan.

Beliau juga berkata beliau menjangka akan masuk dalam pasaran MyRepublic ke Malaysia pada akhir 2015 atau awal 2016. Khususnya dia sedang menunggu untuk Telekom Malaysia (TM) untuk membuka akses rangkaian kira-kira pada 2015-2016.Juga dapatkan informasi terkini di Portal teknologi terunggul di Malaysia.

 

Layari juga laman MyRepublic Limited untuk maklumat sepenuhnya mengenai MyRepublic