Blogger Yang Berjaya

March 17, 2016Lain Standard

Blogger

Blogger Terbaik

Dengan menjadi blogger, ia nya adalah salah satu cara yang paling berkesan untuk mencapai banyak pembaca yang disasarkan dan menjadi terkenal. Terdapat pelbagai cara teknikal untuk membuat blog. Namun, memilih menjadi blogger yang berpelbagai adalah yang terbaik. Senarai di bawah adalah tips yang boleh dilakukan oleh mana-mana blogger. Dalam sampel ini kita akan menggunakan Teguh Prasetyo, blog lifestyle Malaysia dalam bahasa Melayu.


1. Tulis Mengenai Apa Anda Minat

Apabila orang membaca sesuatu di dalam talian, mereka menikmati untuk membaca maklumat yang datang dari sumber yang boleh dipercayai dan pengalaman. Jangan cuba untuk menjana isi kandungan daripada topik yang anda tidak berapa pandai, kerana ia boleh menjejaskan laman web anda secara negatif. Cara yang paling mudah untuk menarik penonton adalah dengan menulis topik positif dan menggalakkan, dan orang yang anda tahu. Jika anda membincangkan topik-topik yang anda tidak tahu, sila pastikan untuk menjadi jujur ​​mengenai nya. Pastikan anda melakukan carian dan penyelidikan yang perlu terlebih dahulu dan selepas itu membentangkan di dalam blog anda.

2. Menjaga Setiap Aspek Blog Anda Dengan Konsisten

Oleh kerana anda telah selesa dengan prosedur blogging, kekalkan dengan benda yang anda terbiasa. Mula nada yang perlahan pada peringkat awal dan kekal dengannya dalam beberapa bulan. Anda perlu melakukan ini sehingga pembaca kenal dengan diri anda apabila mereka membacanya di mana sahaja. Tetapi ia adalah sama penting untuk mempunyai satu identiti visual yang konsisten juga . Apabila anda mempunyai semua yang disampaikan dengan cara yang anda mahu, anda pasti tidak ingin menukarnya lagi melainkan jika ada sebab yang baik. imej visual blog anda digabungkan dengan gaya penulisan anda membangunkan satu “jenama ” khas untuk blog anda.

Lihat disini: www.teguhprasetyo.com

Blogger

3. Interaksi Dengan Pembaca

Tidak kira apa perisian yang anda akan menggunakan untuk blog peribadi anda, pastikan untuk mengekalkan pilihan untuk pembaca untuk komen. Pendapat pembaca masing-masing adalah penting. Membolehkan pembaca untuk menghasilkan komen dan menangani mereka membuat laman web anda lebih interaktif dan menarik. Ia adalah penting bahawa anda kekal profesional dan sopan ketika menjawab komen. Seseorang yang ingin menyambung ke laman web blog anda sebenarnya pembaca yang ingin anda miliki selama-lamanya. Mereka akan kembali lagi dan lagi.

4. Jenama Diri Anda

Menubuhkan blog yang berjaya, tidak akan menjadi sesuatu yang boleh ditentukan kepada gaya atau cara yang tertentu. Setiap blogger mungkin mempunyai harapan yang berbeza dengan menggunakan blog mereka. Jadi kerana ia boleh, mana-mana blogger berjaya boleh memohon prinsip-prinsip keseluruhan kami kongsi di sini.

Cuba nasihat ini dan pastikan untuk menawarkan pembaca dengan kandungan yang unik , bijaksana, berharga dan penting , dan sebelum lama anda akan berfungsi sebagai pemilik bangga dengan blog anda yang berjaya